Over Undercover Gem

want elk kind is als een mijn rijk aan edelstenen van onschatbare waarde

Wie of wat is Undercover Gem?

Undercover Gem droomt van een wereld waarin iedereen zich vrij voelt om te zijn zoals hij is. Een wereld waarin niemand zich zorgen maakt of hij wel goed genoeg is of er wel bij hoort. Maar waar iedereen weet dat hij goede kanten heeft, maar ook dingen niet zo goed kan en dat dat niet erg is. Dat dat hoort bij mens zijn. En dat je daardoor juist elkaar ook nodig hebt en elkaar kunt helpen.

Undercover Gem is een project van Moedig Mens gericht op het bemoedigen van kinderen en hun ouders en opvoeders om ze zo te helpen een positief realistisch zelfbeeld op te bouwen waardoor ze met vertrouwen en in samenwerking met anderen gaan bijdragen op hun eigen manier, met hun eigen talenten.


Undercover Gem is een detective, een speurneus en met haar grote vergrootglas altijd op zoek naar mooie edelstenen. Diamanten, parels, robijnen, geel, groen, rood of paars. Het maakt Undercover Gem niet uit. Zij weet dat er heel veel verschillende soorten edelstenen zijn en dat ze allemaal mooie kanten hebben en allemaal hun eigen waarde toevoegen aan het geheel.


En Undercover Gem rust niet voordat zij bij elk kind een edelsteen heeft gevonden!

Waar ik van uit ga:

Een kind dat zich bewust is van zijn eigen-waarde is vrij om zich te ontwikkelen en zichzelf te zijn.
Eenvoudige en speelse materialen helpen ouders en opvoeders om dit een dagelijks ritueel te maken
Verhalen, muziek en dans helpen om de boodschap over te brengen aan kinderen van alle leeftijden
De magie van het theater kan een kind laten geloven in zijn eigen magie
It takes a village to raise a child. Alleen in een gezonde, ondersteunende en bemoedigende omgeving, maakt een kind een kans.

Bemoediging is als smeerolie: alles wat piept en kraakt in en tussen mensen, gaat daarna meteen een stuk soepeler!

Ik ben Renie Bahlmann en als GZ-psycholoog met 20 jaar ervaring, heb ik al heel wat theorieën en methodieken voorbij zien komen. Maar zelden heb ik een meer effectieve manier gezien dan bemoediging. Een kind duidelijk te kennen geven dat hij goed genoeg is zoals hij is, dat hij erbij hoort, van waarde is en dat er van hem gehouden wordt. Ongeacht wat. Gewoon punt. 


Bemoediging en moediger worden is voor mijzelf ook de sleutel geweest om van bleu verlegen stotterend meisje met te ontwikkelen naar krachtige vakvrouw die ook nog eens graag op het podium staat. Who knew? Bemoediging doet je je innerlijke schatkist ontdekken.


Ik ken dan eigenlijk ook geen probleem of bemoediging is (een deel van) de oplossing. Elke eerste stap in het onbekend begint namelijk met moed. Voor kinderen EN voor ouders.

Laat ik daar nou net graag over schrijven en tips en trucs met je willen delen!

klik hier voor '10 manieren om je kind meer zelfvertrouwen te geven'

10 manieren om je kind meer zelfvertrouwen te geven

Een kind zonder zelfvertrouwen is als een schip zonder anker en kompas.


Je kind stevig in zijn schoenen laten staan, zodat het de moed ontwikkelt om zichzelf te zijn, welke ouder wil dat niet? Kinderen krijgen heel wat op zich af geslingerd op school en via social media. Des te belangrijker om een stevige basis te hebben in zichzelf en thuis bij jou.


Ontdek nu 10 manieren waarop je een mooi fundament kunt leggen voor het zelfvertrouwen van je zoon of dochter. Vul hieronder je naam en je emailadres in en klik op de oranje knop.